fredag 20 april 2012

Bebis :)


Igår fick jag träffa en ny liten grabb i gänget, Konrad Yrvenback (fast han har än sålänge mammas namn, Papiernik!). Så hima söt och bara några veckor gammal, född 29/2. Familjen har oxå installerat sig i sitt nya radhus, så det var 2 flugor i en smäll - träffa både Konrad och få husvisning. Det händer mycket i deras liv just nu! Grattis grattis familjen!
Tänk, snart har jag en egen liten kompis till Konrad i min famn :)

torsdag 19 april 2012

Språkpolisen...

Men ärligt? Hur allvarliga syftningsfel får man ha i dagspressen? Detta i Laholms Tidning.

Tur hon inte mördades av några ofrivilliga...


onsdag 18 april 2012

Babykläder!

En god vän till mig tipsade om att köpa bebiskläder på tradera. Bebiskläder blir ju sällan slitna - men mest menade hon att jag skulle köpa hem något att ha för att känna efter med. Jag förstår nu vad hon menade. Nu när jag fått bebissockarna av Ellinor!


I vilket fall budade jag hem ett helt set kläder för 100 kr. De kom idag och är sååå fina. Ser helt oanvända ut. Unisexfärger och mönster helt i min stil!  Urgulligt - eller vad tycks?


Och vad anser ni för övrigt om att köpa barnkläder secondhand? Miljövänligt? Smart? Äckligt? Kommentera gärna. Jag är egentligen emot det men detta set gjorde mig så nöjd så jag tänker nu att varför inte??


Published with Blogger-droid v2.0.4

Orkade inte laga mat ikväll..

..så det blev middag på AnnaBelle istället. Bakpotatis med skagenröra. Mums.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Fina vänner växer inte på träd.

Har gått runt ett tag och kännt mig lite ledsen. Ledsen över att jag inte tillåter mig själv att vara överlycklig över lille Bengt. Rädslan att något ska gå fel överskuggar lyckan på något vis. Svårt att förklara.. Tillslut fick jag dåligt samvete att jag kände så och då blev det ännu värre...


Trodde alltid jag skulle bli en sån som köpte vagn såfort stickan visade plus, målade rummet och köpte hem säng. Men inga av de där sakerna har kännts riktigt rätt. Overkligt. Detta händer kanske inte på riktigt?? Rädslan att stå med ett hem fullt av bebissaker och sen inte få hem ett barn känns skrämmande... Då sa en vän "du väntar inte på ett missfall - du väntar ett barn. Njut av det!" samma vän gav mig en jättefin present. Vårt första babyplagg - en sten lossade från mitt hjärta i samma sekund som jag höll de där små sockarna i min hand. Tårarna rann och plötsligt kännde jag sån tacksamhet. Tack Ellinor för din goda gärning. Tack för att du fick mig att våga känna!


Tänk vad en god vän kan göra för själen - med hjälp av ett par sockar!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Men äntligen - välkommen in i 2000-talet staten!

Från aftonbladet.se:

Tv-licensen kan avskaffas
Tv-licensen ska avskaffas och public service ska i stället finansieras via skattsedeln, erfar tidningen Resumé.– Det kan faktiskt bli förödande för public service i Sverige, säger Mats Svegfors, vd på Sveriges radio. Två gånger tidigare har frågan om hur public service ska finansieras utretts, men utan att politikerna har kunnat komma överens om en ny modell. Men nu kan de ha enats. Enligt tidingen Resumé väntas utredaren Martin Holmgren föreslå att den nuvarande tv-licensen tas bort och att finansieringen i stället ska ske via skattsedeln.Enligt riksdagsmannen Gustaf Hoffstedt (M), som sitter i utredningens politiska referensgrupp, råder "nära nog konsensus" om att ersätta tv-licensen med ett system som liknar begravningsavgiften.– Jag vet att det har diskuterats, men jag känner inte till att de har bestämt så, säger Sveriges radios vd Mats Svegfors."Förödande för public service"Enligt honom är det en viktigt fråga om finansieringen kommer att ske genom en skatt eller en avgift. Om det skulle bli via skatt skulle det enligt honom få stora konsekvenser.– Det kan faktiskt bli förödande för public service i Sverige om det skulle inträffa, säger han.Han menar att Sveriges radio, SVT och UR då skulle finansieras som vilka andra myndigheter som helst.– Blir det en skatt så blir public service en del av hela budgethanteringen och då blir det en jätteförändring av public service i nästan alla olika avseenden, säger han.Utredaren: inte klart änHans förhoppning är att riksdagen i stället ska besluta att byta ut dagens licensavgift mot en annan avgift, snarare än en skatt. En annan viktig Men enligt Martin Holmgren har utredningen ännu inte kommit fram till något resultat som pekar åt något av hållen.– Vi har inga förslag som lutar åt något håll. Vi prövar olika tankar och när det gäller finansieringsfrågan så för vi diskussioner om vi ska ha en finansiering kopplad till tv-apparater eller om vi ska ha en annan modell, säger han.Ett av skälen till att införa en ny finansieringsmodell är att många i dag tar del av tv och radio via datorn eller mobiltelefonen. Därmed anses dagens licensavgift, kopplad till tv- eller radioapparater, vara i behov av förändring.Den 1 september ska utredningen lämna sitt betänkande och en ny finansieringsmodell skulle i så fall kunna införas 1 januari 2014.

Status

Förtillfället har jag kommit in i en trötthetsperiod igen. Vet inte om det beror på graviditeten eller om det är lördagens heldags-möhippa som satt sina spår. Men imorse när klockan ringde (som alltid kl 05.26) så grät jag nästan av att tvingas till att gå upp. Var rädd att somna framför ratten när jag körde till jobbet, och nästan likadant när jag körde hem igen. Går runt som en zoombie och bara längtar till helgen. Får väl inse att jag inte orkar hålla samma tempo som jag brukar. Jag tränar ju mycket mindre nu dessutom, så där får jag ju ingen energi alls. Innebandyn har jag lagt på hyllan - känns inte rätt att utsätta magen för det tuffa spelet (fast barnmorskan har sagt att det inte är någon fara...). Dessutom har jag ju varit så illamående och trött en lång period nu att träning varit det sista jag tänker på.

Igår hade vi stormöte här i Altona By. Samma gäng, samma diskussioner, samma irritationsmoment över uppvärmning och samma historia att ingen orkar ta tag i det...Jag erbjöd mig första året, men då tog nog ingen av gubbarna mig på allvar och trodde nog inte att "hon den där lilla" kunde göra någon nytta. Så av ren surbitterhet skiter jag i det nu... Alla ska hjäpa till och går man på möten riskerar man att få ett uppdrag, därför skiter många i att komma. Jag erbjöd mig direkt att justera protokollet så kände jag att jag oxå bidrar - och ingen bad mig om någt mer sen. Perfekt :)
Ikväll har vi inget planerat. För röja lite i huset. Hur kan 2 personer (eller jag erkänner, det är mest en av oss) stöka ner så mycket på bara några dagar!? Sen blir det tidigt isäng idag om jag ska orka med resten av veckan. Det kliar lite oroväckande i halsen oxå, håll tummarna för att Martins förkylning inte smittat.

Magen!

Jag bjuder inte på några magbilder ännu. Än sålänge känns magen bara fladdrig, fet och ful. Men kanske att jag kan koma överrens med den snart och visa lite fin bilder... den får växa lite till först bara!

Däremot hittade jag den här fina bilden på Niomånader.se, som visar hur magen växer. Den tycker jag illustrarar bra hur det ser ut!

tisdag 17 april 2012

måndag 16 april 2012

Förklaringen!

Så, då var det dags att "komma ut" med vår stora nyhet. Förklara varför jag varit så frånvarande, trött och hängig det sista... håll i er - vi ska bli föräldrar! Finns inte ord för hur lyckliga vi är!


Idag har vi varit på vårt andra ultraljud och fått se den lill* i nästan 40 minuter. Jag har aldrig varit så koncentrerad i hela mitt liv. Jösses, jag ville ju inte missa någonting... Allt var som det skulle. 10 fingrar, 10 tår, ett hjärta som slog som det skulle, ryggrad, njurar, hjärnhalvor - ja till och med en utsträckt tunga fick vi se! Enda kruxet, min moderkaka ligger i nederkant vilket kan försvåra en förlossning. Flyttar den sig inte i takt som bebisen växer så blir det planerat kejsarsnitt. Risken är nog liten, men för att vara på den säkra sidan så får vi ett ultraljud igen i vecka 32 - något jag bara tycker är trevligt!

Bebisen går under arbetsnamnet Bengt. Inte för att vi vet om det är en flicka eller pojke, men mer för att vår släkting Bengt tyckte att det var det bästa namnet att välja :)

16 september är due-date. Jösses vad spännande!! Jag har en app här vid sidan om (den har legat här ett tag så ni uppmärksamma människor har kanske sett den redan??) som berätta hur långt gången jag är och hur långt det är kvar (den ändrar sig om man klickar på den). Nu är det inte uppdaterad eftersom jag blev flyttad ungefär 3 dagar. Men nästan rätt är den. Är idag i vecka 19.

Är lite rädd för att detta nu kommer att bli en gravid-bebis-blogg, men hey - det ju just det som är mitt liv som Annelie just nu! :)

söndag 15 april 2012

Mias möhippa!

Hemma nyduschad och nedbäddad efter en låååång men härlig dag. Mias möhippa!!
Kidnappning med gammal körledare från 90-talet, skivinspelning, långlunch, spa-behandling och sist ett besök inkl. middag på Wallmans! What a day! Den blivande bruden verkar nöjd - och mina fötter är ömma efter all dans! Men oj så kul vi haft!