lördag 7 januari 2012

I Hjo

Är i Hjo och är social.. Kom upp i torsdags kväll - bor i Grebban. Idag (fredag) har det varit kalas för Moa på Hammarsjorden kl 11. Lunch hos Linda och Marcus på Borrbäck kl ett och sen middag med hela familjen i Grebban ikväll med "invigning" av mina föräldrars fina nya kök.

Mysigt att träffa alla - men lite väl mycket på en och samma dag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 5 januari 2012

Mot Hjo!


Ja, nu beger vi oss av mot Hjo och familjen. Med höstens bröllop, Thailandsresan och den korta julhelg som varit så är det verkligen längesen vi var där nu. Augusti tror jag...
Älskar att komma "hem". Inte så mycket för att jag älskar Hjo som för känslan av att återvända.. Träffa familjen och bara får vara lite. Hjo betyder typ "här vilar lugnet" - vilket stämmer tycker jag. Vi är iallfall alltid lediga av avslappnade när vi är där :)

Älskar denna doft!

När kommer datorer i 4D så att jag kan dela med mig av dofter oxå?? (förmodligen snarare än mna ens kan gissa...).

Fick den här parfymen i julklapp - pekade ut den på flygplatsen när vi var på semester och det hörde visst tomten!! :-) tycker den är fantastisk.
Published with Blogger-droid v1.7.4

onsdag 4 januari 2012

LCHQ?

Läste på aftonbladet om LCHQ, och blev nyfiken. Fick googla runt lite och läsa på, och insåg ganska snart att detta kanske ändå är något för mig? En kost med lite kolhydrater som annars är förbjudna i LCHF. Nåja, ska fundera lite till... orkar inte riktigt ta tag i det där - men det är väl exakt då det behövs som mest antar jag...Citat:
"Den säkra lågkolhydratkosten LCHQ står för Low Carb High Quality. En kost med lite kolhydrater och högsta möjliga kvalitet alltså. En kost som ger dig få men hälsosamma kolhydrater, rätt mängd av det fett som också bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer i kroppen och håller dig frisk. Men med LCHQ äter du även en hög andel protein - fisk, kyckling, vilt och annat kött - eftersom det gör dig mättare och gynnar din muskeltillväxt. Något mer du önskar? Det här är inte en kaloribegränsad diet, det är en livsstil som håller. Den gör din kropp snyggare och friskare än någonsin, utan den tuffa vånda som många dieter kräver. Här får du också tillräckligt med energi för att orka träna. Kort sagt är LCHQ den ultimata kombinationen av kost och träning - baserat på de senaste vetenskapliga rönen - och är därmed betydligt sundare och mer mångsidig än andra dieter. Här får du även veta hur vi påverkas av de fettlösliga miljögifter vi har lagrade i våra kroppar när vi äter mer fett. Boken avslutas med ett komplett veckoprogram med cirka 30 recept för enkla frukostar, luncher och middagar. Med LCHQ får du garanterat i dig alla näringsämnen du behöver. Att du sedan förmodligen tappar några kilon på vägen är bara en bonus."Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha - optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost."


Fredrik Paulún

...vilket är fantastiskt roligt med tanke på allt negativt han skrivit om lågkolhydratkost i sina tidigare böcker, t ex "Sanningen om GI.
Efter att läst på lite verkar det som att det Paulún är skeptisk mot, och det som han för fram som skäl att välja sin egen LCHQ, är att stora mängder mättat fett kanske inte är så bra trots allt, samt att allt för lite kolhydrater kan ha negativa effekter. LCHQ hamnar alltså någnstans mitt emellan traditionell GI-kost och striktare LCHF. LCHQ blir alltså alternativet för de som är nyfikna på LCHF men inte riktigt vågar (typ som jag) Smart!


Någon som provat?

Ja, något ska man ju vara bäst på!

Vi toppar inte serien, men väl 2 andra tabeller.
Ulle leder poängligan och vårt lag leder visst publikligan - alltid något :)

Ja, vad säger man... Jag har inget tillstånd iallafall...tisdag 3 januari 2012

Han är omskriven den där Libera!

Kvällsposten igår ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Läs den här artikeln på aftonbladet.se

skamligt av adressändring.se. Betalar man för deras tjänst bör det väl vara deras ansvar att det fungerat??

Äntligen träning!Idag är det äntligen träning igen. Känns som en hel evighet sedan. Först sträckte jag mig, sen var vi på resa och sen blev jag sjuk. Över en månad sedan jag gjorde en riktig träning nu (men match har jag spelat...), så det ska bli gött!! Tyvärr spöregnar det - så vi får se hur det blir med löpningen innan... hoppas vi slipper! :P

Grattis Moa!
idag fyller min bästaste systerdotter 13. Jösses vad tiden går.

Grattis grattis fina du!!

måndag 2 januari 2012

Lågprismat till vilket pris?


Nu har jag tröttnat. Tröttnat på sunkiga lågprisbutiker som bara snålar in på kvalitet för att hålla priset nere. När jag jobbade på Netto gillade jag att handla där. Jag gillade utbudet och tyckte att de låga priserna lockade och att man då kunde acceptera lite skavanker här och där. JÖSSES vad hjärntvättad jag måste varit. Idag var jag inne på Netto på Snöstorpsvägen i Halmstad (butiksnr 115 om jag minns rätt...). Redan innanför dörren började sunket. Trasiga papperskorgar, smutsiga golv, skräp överallt och riktigt skitiga kundkorgar. Går in i själva butiken för att handla frukt. Inga bananer, inga apelsiner, typ en hel pall clementiner där över hälften var mögliga eller ruttna och resten var demolerade. Blä. Skippade frukten och gick till mjölkkylen. Ingen lättmjölk och den förpackningen med yoggi jag tog i först hade gått ut i datum... Fortfarande tom korg alltså.. Där brast det för mig. Dumpade korgen och stack därifrån. Aldrig mer Netto tack. Älskar mitt Maxi <3 Jag menar - jag betalar hellre liiite mer och handlar i en butik som faktiskt har basvarorna hemma, som är ren och städat och där jag inte behöver kolla datum och mögelskador på allt jag handlar. Dessutom - där personalen hinner bjuda på ett leende!


Johan och Saras mirakel!
Jag tycker det är fantastiskt roligt att Johan och Saras lille bebis fick födas just 2012 – men det var på håret. J


Nu blev han dock årets förste Hallänning istället vilket ju är skoj – och han uppmärksammades i Hallandsposten idag:


http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.1482526-jonathan-blev-arets-forstfodde-hallanning


Än en gång – grattis till Familjen Libera!


söndag 1 januari 2012

Soppkok

Ja idag känns varm köttsppa som ett bra alternativ. Älskar vår röda fina gryta som vi fick av Petra i bröllopspresent - tack!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Välkommen till världen baby-Libera!

Så föddes han tillslut. Årets första hallänning. Och vad härligt att det är just lille Libera som var snabbast med bara en och en halv timma in på det nya året!! Grattis säger vi till föräldrarna och välkommen till världens söta lille du!
Published with Blogger-droid v1.7.4

lite fler bilder från nyårsfesten!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Nyårsfirande i Skummeslöv!

Hat varit i Skummeslöv hos fantastiska familjen Karlsson och firat in 2012 med 3-rätters, frågesport och raketer. Precis som det ska vara - eller?ä hade dock gärna varit utan raketer och sett lite fler thailändska risballonger. Tänker då främst på alla stackars djur...
Vi har haft en trevlig kväll även fast det inte på långa vägar är som det var innan alla barnen...
Gott Nytt 2012 alla mina vänner!
2012 - avgörandets år, eller? Det är nu eller aldrig det händer! ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.4