torsdag 11 oktober 2012

Härliga höst!

Jag älskar vackra höstdagar! Vem blir inte lycklig av strålande sol och vindstilla en vacker höstdag? Nils och jag gick en långpromenad på förmiddagen idag. Pinkallt om kinderna men ack så ljuvligt. Han har sovit sedan dess (bara ätit en gång) så han mår nog bra av frisk luft!


Gick förbi trappen i parken. 15 okt förra året tog vi våra bröllopsbilder där. Den vackraste höstdagen i mitt liv! Idag, nästan ett år senare är jag där igen, med min nya kärlek ;)Nu sitter jag i soffan och tänkte läsa lite.. Är det dags för denna nu?
onsdag 10 oktober 2012

1 mån

Jösses - vad snabbt det gick! Idag blir Nils en månad. Dagen till ära testade vi att inviga babygymmet - han gillade det men bara när jag var med.. Så fort jag smet iväg blev han ledsen :(


Idag ska vi till barnläkaren på en-månads-kontroll, spännande!

Men nu är det morgonmys i soffan (alltså jag försöker att få honom att sova igen så att jag kan duscha...).tisdag 9 oktober 2012

Viken

Idag har jag och Nils varit på utflykt. Me &I klädparty hos Mia i Viken. Många bebisar och mammor och jättetrevligt! Det gick bra trots den långa bilresan och Nils uppförde sig perfekt bortsett från att han kissade ner sig i soffan... ;)
Tack Mia och Alma för idag! Sååå himla skönt att komma ut på lite äventyr ;)Denna fina body beställdes plus ett par bruna plyschbyor med ett äpple i rumpen!Väl hemma väntade fler presenter. Martins kollegor hade samlat ihop och köpt ett fint set kläder! Tusen tack :)
måndag 8 oktober 2012

Badat igen!

...men han gillar det INTE! Tror jag har för kallt vatten för han frös så han skakade efteråt stackarn! Men jag har ingen badtermometer och är rädd för att skålla honom.. Vilket är värst för varmt eller för kallt?
Söt är han iaf.

Kan bli en jobbig natt känns det som eftersom Nils sovit gott nästan hela dagen. Bäst jag passar på att sova redan jag oxå... Imorgon ska vi nämligen på utflykt till Viken!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nils dag idag!

ja, hipp hurra för Nils som har sin första namnsdag idag!!
Farmor och farfar var de första att uppmärksamma detta och kom förbi med en liten present. En fin bok! Den ska vi läsa när han vaknar!

Idag skulle jag ta Nils hela natten, så att Martin skulle få sova... Men Nils verkar vara van vid att sova hos pappa, för sova var det sista han ville inatt... Vi som skrytit om att vi får sova så bra, ajaj - det skulle jag aldrig sagt. Han sov mellan halv elva och två. Sen åt han, och sen kunde han inte sova. Låg och knorrade i magen och pruttade massor, så det blev några blöjbyten inatt.. tjugo över fem mat igen och sen sov han gott till halv åtta... Mamma är trött, men NIls sover gott i vagnen nu efter en långpromenad! Har varit i stan och köpt mer minifom till magen, och en febertermometer. Hoppas vi inte får användning av den..

Att säga att vi fått in rutiner är fel, men vi har lärt oss att tolka vad lilleman vill. Jag känner skillnad på ont i magen-skrik, missnöjesskrik och hungerskrik (tror jag..) och han har fler och längre vakna perioder vilket gör att han oxå sover längre perioder. När han vill... men han har svårt att komma till ro, är väl lik sin mor ;)

Men oj vad mysig han är, vår lille Nils!

Från Wikipedia:
Nils eller Niels, är ett mansnamn, en nordisk kortform av namnet Nikolaus som har grekiskt ursprung. Nikolaus är bildat av orden Nike 'seger' och laos 'folk'.
Äldsta belägget i Sverige är från år 1455.
Nils var vanligt som förnamn inom adeln under medeltiden men efterträddes sedan där av Niklas och kom då att övertas av allmogen. Det har sedan alltid varit ett relativt vanligt namn och var det 5:e vanligaste namnet när det infördes i almanackan 1901. Trots att Nikolaus i en eller annan form alltid har funnits som namn den 6 december fick Nils då en egen namnsdag. Det är fortfarande bland de 10–15 vanligaste, även om förekomsten som tilltalsnamn är mindre vanlig bland unga pojkar. Vanligaste smeknamnet är Nisse.
Den 31 december 2009 fanns det totalt 137 905 personer i Sverige med namnet, varav 45 071 med det som tilltalsnamn.[1] År 2003 fick 1889 pojkar namnet, varav 260 fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag: 8 oktober (sedan 1901)