lördag 6 oktober 2012

Pimpat barnrummet & besök!

Idag hade vi lunchbesök av Perssons från Viken! Lilla Elsa var jättesnäll mot Nils och tyckte det var jättespännande att vara med och byta blöja - tittade extra mycket på snoppen och sa pojke och pekade- så sött :) presenter fick lilleman igen (han börjar bli bortskämd!) fina kläder och fina klossar från jabbadabbadoo. Tack tack säger vi!
Jag passade på att göra färdigt vimplarna till Nils rum idag oxå. Ett projekt jag startade innan han var född men jag hann aldrig klart. Idag fanns det äntligen lite tid. Och med lillkillen i bärsjalen får jag ju fria händer!
Finns ju jättefina (läs DYRA) att köpa, och egentligen ska de väl sys i tyg.. Men jag kör min egen variant på scrapbookingpapper och tycker det blir minst lika fint! Nu ser det mer ut som ett barnrum. Vi ska väl göra om lite mer senare. Men rummet var ju redan ljusblått.. Och lite quickfix såhär funkar sålänge ;)
Eller vad tycks?
Nu blir det promenad. Härligt höstväder idag!

torsdag 4 oktober 2012

Bärsjal is the shit!

Både Nils och jag älskar den!
Amningshjärna?

Haha, ser när jag läser igenom min blogg att jag är dålig på att formulera mig, att jag stavar dåligt och att jag slarvar mycket.. jag bloggar mest när jag ammar. Med en hand på telefonen och sådär lagom trött - eftersom det oftast blir på natten... Men men, hellre dåliga inlägg än inga alls, eller? Blir oxå mest bilder mest för att jag själv tycker det är roligast att läsa bloggar med många bilder, och gissar att alla släktingar som läser min blogg vill se många bilder på Nils just nu, eller?

bloggen har ju blivit en mammablogg plötsligt. Men det är ju inte så konstigt. Mitt liv just nu går ut på att finnas här för lilleman. Mata, byta blöja, se till att han kommer till ro. Däremellan finns inte jättemycket tid över! Men idag har han sovit bra och Maritn har varit hemma. Allt blir plötsligt så mycket enklare när man är två - med fyra armar!! Dessutom har vi varit bortbjudna på lunch hos svärmor & svärfar, så då blir ju allt enklare. Svärmor gick dessutom en promenad med Nils efter maten så jag och Martin han hem och städa av undervåningen. Skönt att ha det gjort! :)

jag älskar verkligen att vara mamma. Som jag har längtat efter detta och nu är han äntligen här, min lilla perfekta underbara son. Finns inte ord för hur mycket jag tycker om honom. Och Martin, vilken klippa han visar sig vara som pappa! Älskar verkligen mina killar! <3 p="p">
 

5 timmar!

Ja herregud! Jag har fått fem timmars sömn, hur underbart är inte det? Var på BVC igår och vägde och mätte Nils. Han går upp i vikt som han ska, vägde nu 3400 g och var 52 cm, 3 cm på 3 veckor - vad snabbt det går! Men i vilket fall tyckte hon på BVC att han kunde få hitta sina egna mat- och sovrutiner nu och att vi inte behöver väcka honom! Såklart blev jag orolig och ställde ändå klockan.. Och fick väcka honom nu efter fen timmar.. Undrar hur länge han sovit om han fått vakna själv??
Vi har hunnit med att träffa mina tjejkompisar oxå / och jag har äntligen vågat mig iväg själv med bilen. Nemas problemas han sov som en kung i babyskyddet! Skönt. Fick present av Ellinor, en jättesöt mjukisdjursfilt, samt ett klädset från Beneton, så himla sött <3 tack tack!
Han är så fin vår lille Nils! Kul att han börjar vara med lite. Han upptäcker världen just nu och ligger gärna och kikar runt. jag har börjat använda babysitter lite och då ser han ju bättre! Älskade liten!

onsdag 3 oktober 2012

Mobilen - fina grejer det!

Nils gillade verkligen sin nya barnvagnsmobil! Iallafall inbillar jag mig det!


I övrigt en väldigt skrikig dag som resulterade i en tyst kväll. Han vänder på dygnet minsann!

Fick ytterligare paket på posten idag. Från Sara i Helsingborg (och hennes Oliver). Tusen tack säger vi! Mitt favoritmärke oxå!måndag 1 oktober 2012

Shoppingtur

Idag har jag och Nils haft en jättebra dag. Han har tajmat sov- och matstunder perfekt med mina så jag har fått sova ganska länge, äta både frukost och lunch ifred, hinna ta mig en lugn eftermiddagskopp med kaffe och ändå gå en långpromenad via centrum. Så, att han har ont i magen och skriker nu i kväll kan vara lite överkommligt ändå - fast synd om Martin som bara ser sitt barn skrika efter jobbet, och missar allt det mysiga på dagen!

Köpte ett bra ställ till nappflaskorna, äckligt att låta dem torka på en sunkig handduk, detta var ju perfekt!


Känner oxå att Nils börjat kika sig omkring mer och mer, och är inte längre nöjd med att bara ligga vaken i vagnen, så jag köpte en mobil till barnvagnen, hoppas han gillar den :)

har hittat lite tid att börja fylla i hans bok oxå, mysigt :)


Men nu är han ilsk! VIsar ofta bilder på hur söt han är, typ såhär:


..sen börjar han...och så blir det såhär:

Nu har han skrikit i bärsjalen i 30 minuter... hjälp! Lilla hjärtat. Har läst att man inte ska mata när han har ont i magen, för då kan han förknippa bröstet med magont... men nu ger jag upp! det är det enda som kan få tyst på honom just nu tror jag...

söndag 30 september 2012

Fotbollspremiär!

Idag har Nils varit på sin första fotbollsmatch. LFK-dam mot Alet och vinst med 8-0! Gött! Dock sov han sig igenom hela matchen ;)
Idag har jag testat att få in vagn och babyskydd i min lilla bil och det gick galant! Hela vagnen, schassi+liggdel gick in i bagaget, inte illa! Så nu är vi redo för vår första utflykt på tu man hand jag och lilleman! Ja.. Givetvis hade jag kunnat ta Volvon oxå om det hade varit så.. Men där har vi airbag sim inte är urkopplad och då hade jag behövt ha honom i baksätet vilket känns läskigt om man är själv i bilen.