måndag 8 oktober 2012

Nils dag idag!

ja, hipp hurra för Nils som har sin första namnsdag idag!!
Farmor och farfar var de första att uppmärksamma detta och kom förbi med en liten present. En fin bok! Den ska vi läsa när han vaknar!

Idag skulle jag ta Nils hela natten, så att Martin skulle få sova... Men Nils verkar vara van vid att sova hos pappa, för sova var det sista han ville inatt... Vi som skrytit om att vi får sova så bra, ajaj - det skulle jag aldrig sagt. Han sov mellan halv elva och två. Sen åt han, och sen kunde han inte sova. Låg och knorrade i magen och pruttade massor, så det blev några blöjbyten inatt.. tjugo över fem mat igen och sen sov han gott till halv åtta... Mamma är trött, men NIls sover gott i vagnen nu efter en långpromenad! Har varit i stan och köpt mer minifom till magen, och en febertermometer. Hoppas vi inte får användning av den..

Att säga att vi fått in rutiner är fel, men vi har lärt oss att tolka vad lilleman vill. Jag känner skillnad på ont i magen-skrik, missnöjesskrik och hungerskrik (tror jag..) och han har fler och längre vakna perioder vilket gör att han oxå sover längre perioder. När han vill... men han har svårt att komma till ro, är väl lik sin mor ;)

Men oj vad mysig han är, vår lille Nils!

Från Wikipedia:
Nils eller Niels, är ett mansnamn, en nordisk kortform av namnet Nikolaus som har grekiskt ursprung. Nikolaus är bildat av orden Nike 'seger' och laos 'folk'.
Äldsta belägget i Sverige är från år 1455.
Nils var vanligt som förnamn inom adeln under medeltiden men efterträddes sedan där av Niklas och kom då att övertas av allmogen. Det har sedan alltid varit ett relativt vanligt namn och var det 5:e vanligaste namnet när det infördes i almanackan 1901. Trots att Nikolaus i en eller annan form alltid har funnits som namn den 6 december fick Nils då en egen namnsdag. Det är fortfarande bland de 10–15 vanligaste, även om förekomsten som tilltalsnamn är mindre vanlig bland unga pojkar. Vanligaste smeknamnet är Nisse.
Den 31 december 2009 fanns det totalt 137 905 personer i Sverige med namnet, varav 45 071 med det som tilltalsnamn.[1] År 2003 fick 1889 pojkar namnet, varav 260 fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag: 8 oktober (sedan 1901)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar