tisdag 24 april 2012

Båsta privata gymnasiums projektkväll

Igår var vi på Båstad Privata gymnasiums projektkväll. Jag var mest där för att spana in skolan - där ju våra vänner Tomas (rektor) & Monika jobbar. Kul att se lokalerna.

Projekten som eleverna presenterade var av väldigt blandad kvalitet. Några hade cyklat till Saint-Tropez på 17 dagar, någon hade sytt kläder, någon samlade in pengar till Uganda och någon skulle springa en mil under en timma. Minns mitt projektarbete på gymnasiet (specialarbete hette det då). Jag skrev om Amnesty. Inte så mycket projekt, utan bara sammanställde vad de står för och specialiserade mig på processen kring just en fånge. LIte skillnad på engagemang nuförtiden verkar det som. Även fast jag inte förstår hur man kan ha projekt på 100 timmar som handlar om att springa en mil på en timma.. där hade jag velat ha lite mer input om killens förutsättningar...


Så skulle ju Björn varit där oxå och föreläst, men han orkade inte pga av sin sjukdom. Istället dök Kenny Jönsson upp. Det var en trevlig överraskning och det blev en riktigt bra föreläsning. Dels om hans karriär, om Rögle idag och sen fick publiken chans att ställa frågor. Synd om Björn, men för min del var det positivt att Kenny kom istället :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar